Update

Har inte orkat med att uppdatera min blogg den senaste veckan, så det blev av nu istället.
Först kan jag meddela om att så här såg då schemat ut för vecka 4:

Vecka 3/44
Måndag: Varuhantering. Test 1 snittblomsnamn. Veckans snittblommor. Teori begravningsbinderi. Kondoleansbuketter.
Tisdag: Tråd och skaftteknik, teori och praktiskt. Begravningsbukett symmetrisk modell.
Onsdag: Låg symmetrisk begravingsdekoration. Hög asymmetrisk begravningsdekoration.
Torsdag: Studiebesök Hovdestalund kyrkogård, Blomstergrossisten samt gemensam lunch. Upplockning av tidigare arbeten. Textning blockstil.
Fredag: Formbinderi till begravning, kransar hjärtan etc. Handbukett, vad är tillåtet och hur ser det ut?


Bilderna på studiebesöken kommer inte upp på bilddagboken förräns imorgon (om jag hinner). Resterande bilder för vecka 4 har kommit upp på bilddagboken.

Det andra är att snart är det 4 veckors praktik för mig. Dom två första veckorna kommer jag vara på Plantagen i Bäckby (som ligger i närheten av skolan) och hos Blomstergrossisten dom två sista veckorna. Eller var det tvärtom? Får kolla upp det med skolan.

Tredje är isåfall att snart kommer den fjärde, alltså sista, inneboende att flytta in. Hon skulle förbi idag med sin kille, men än har hon inte dykt upp. Bara att vänta och se.

Fjärde är väl att jag ligger efter med "Veckans 10" så jag får plugga lite extra ikväll och på morgonen. Tror jag har gett mig själv lite för mycket credit (okej, enbart den här veckan) när det gäller hur bra jag är på att plugga in saker (och bibehålla det).
Fast jag säger inte att jag är mindre bra för det!
Veckans 10 är de 10 blommor (varav 3 är enbart gröna växter) som vi ska memorera till veckan därefter. Innan ni tänker att det är ingenting så kan jag nämna att då gäller det att memorera blommans svenska namn, släktnamnet och även artnamnet. Det blir runt 30 namn som högst som vi ska komma ihåg.

Femte, jag har varit duktig idag. Punkt.

Och sista, sjätte. Får ta och pröva den där lasagnen i i kylskåpet som min bovärd har lämnat till mig igår.
Så jag avslutar med det denna inlägg för kvällen!

Kajii (Kaiji?, Charming Junkie?) Är inte 100% säker på vars bilden kommer ifrån och om jag har stavat rätt på karaktärens namn (Google undrade nämligen om det inte var Kaiji och inte Kajii jag menade. Fast tecknarstilen ser precis ut som mangan Charming Junkie). Korrigera mig gärna om det har blivit ett litet miss!

Schema

Idag har jag fått äta pannkakor med Mats och Sara, dom som bor inneboende med mig. Riktigt trevligt och roligt. Det kommer även att bli film och sällskapsspel framöver med dom.
Så det ser jag fram emot.
Ni kan inte ana hur bra dom är på både att spela musikinstrument och att sjunga! Än så länge är första tanken när jag hör dom, är att någon radio/skiva är på tills jag är uppmärksam på nån bit som inte verkar stämma och då slår det mig in.

Eftersom det är fredag imorgon så tänker jag delge med er mitt schema som har varit dom två senaste veckorna. Är medveten om att jag inte har varit så detaljrik på vad jag har gjort och gör på skolan.

Vecka 1/44:

Måndag:
Välkommen, presentation av skolan och elever. Information. Varuhantering
Tisdag: Teori symmetri, bukett spiralteknik. Symmetriska lufftiga buketter.
Onsdag: Teori blomformer, buketter med rund formdominans. Grön eller gypsophila bas med någon rund formdominans.
Torsdag: Teori asymmetri, asymmetriska nivåbuketter med blommorna först. Asymmetriska nivåbuketter med grönt först.
Fredag: Kompakta buketter med cellofan inslagning. Teknik med att snurra buketten i handen. Låg bukett med gypsophila manchette.

Vecka 2/44:

Måndag: Varuvård, veckans snittblommor. Symmetrisk luftig bukett. Materialkunskap.
Tisdag: Vad är en dekoration. Stickteknik. Grupperingsteknik, Radiell/parallel asymmetrisk nivådekoration i kruka. Asymmetrisk nivådekoration på fat. Gemensam genomgång.
Onsdag: Stilarter teori. Symmetriska dekorationer höga och låga.
Torsdag: Linjekontraster. Dekorationer med linjekontrast och stjälkar som en viktig del.
Fredag: Grupparbete, formarbete. Städning.

Ska lägga upp lite detaljbilder från skolan på bilddagboken, till helgen kommer bilder på de arbeten jag har gjort upp. Även de grupparbete som vi har gjort idag! Som ni kan se på schemat så har vi grupparbete imorgon också, så därför väntar jag med det.
http://mikun.bilddagboken.se


Funderar på att baka nått till Sara och Mats nån gång snart så jag kan få bjuda tillbaka. Mest enbart för att jag har fått smaka på hur deras mat smakar. Tror det är lite för tidigt för mig att laga mat till dom då jag är inte så kunnig på det, bakning är väl då lite mer min starka sida.
Hur deras mat smakar? Gemenskap och avslappnat.
Dom ber även bordsbön, men den här gången så sjöng dom det! Det lät riktigt fint och roligt på samma gång. Jag blev glatt överraskad!
Det var allt från denna gång!

Meru Puri

Flower power

Bukettbilder har nu kommit upp på bilddagboken!
Fler väntas senare. http://mikun.bilddagboken.se

Ska dra iväg nu, därav ännu kortare blogginlägg. Vilket inte var min mening, men nånting blev det iaf!

Meru Puri

Skolan

Första skolveckan är nu avklarad. Den har varit helt okej, jag saknar dock Anna's sätt att lära ut. Hennes sätt passade mig utmärkt, så jag tänker försöka tänka "Lärochefen Anna" när jag blir undervisad. Även att inte glömma det jag har lärt mig, jag är så inriktad på deras lärosätt att jag slår mitt huvud mot väggen hela tiden för att jag inte fattar hur det inte har gått ihop för mig. Ni vet ju att rum (oftast) har fyra väggar, så det som har hänt är att jag vänt mig på tok för mycket till en ny vägg, så jag ska rikta mig till hörnet av Sinnenas och skolan. Mötas så där halvvägs. Toppen!

Jag gillar skarpt mina klasskamrater, speciellt en tycker jag tänka på att hon egentligen är en kändis. Kan vara för att hon i mitt huvud liknar en sångerska. Jag tittar på henne då och då och tänker: "Hallå, vad gör du här? Är inte du en sångerska/kändis?"
Så, där får ni veta en liten hemlighet dock inte vem i klassen det är.  Inte än. Jag gillar att vara lite hemlighetsfull och finurlig.
Det är en bra klass, vi funkar väl ihop. Samarbetet är väldigt hög i våran grupp.

Denna vecka har vi gjort buketter. Jag kommer inte att gå ingående på alla buketter i denna blogg såvida inte en förfrågan anges. Jag sparar det hellre till bilddagboken där jag lägger upp bilderna på buketterna. Ni vet, en bild säger mer än tusen ord.

Mer ingående om skolveckan inkommer i ett nytt inlägg imorgon samt bilder på buketterna jag har gjort än så länge i bilddagboken. That's right, bilddagboken är nu öppen!
Tyvärr var "Mirax" upptagen, hade helst vilja ha mitt bloggnamn för att de skulle knytas samman, samt att man inte ska behöva minnas flera olika namn.

http://mikun.bilddagboken.se

Kämpade med att lägga upp bilderna (fann ett enkelt avancerat sätt som passade mig, men inte funkade) sen runt 20.00 och hoppades vara klar innan 22.00 Blev klar runt 23.55 ...
Därav den anledningen att jag inte skriver så mycket i denna inlägg.
Nu ska jag avsluta kvällen.

God natt!

Beauty Pop

Thanks

Resan ner till Västerås gick väldigt bra. Kanske inte så där jättesmidigt, men det funkade alldeles utmärkt! Fick hjälp av 3 personer (gällande tåg) när jag åkte!

Tack till familjen Wallström som hjälpte mig till busstationen, plus färdkosten som jag fick av dom samt påfyllning av min mobil. Oerhört uppskattat!

Väl framme för att hoppa på bussen stog min förra chef och väntade på att jag skulle anlända. Hon var visst beredd att skjutsa mig till Älvsby tågstation utifall att jag skulle missa bussen!
Jo, jag var smidig från första början (en resa börjar ju alltid någonstans eller hur?) med dryga 3 minuter innan bussen skulle fara. Dock blev det lite plus tid då det var några som skulle på bussen som inte hade kommit. Jag har alltid tur någongång så där lite varstans!

Av min (förra, vilket ledsamt ord) chef fick jag en gåva som var både från henne och hennes make! Tusen tack till er också!
Jag ska spara den i evigheter... Tills det blir en katastrofal kris.
Vilket händer 1 gång mellan 30-40 år så jag har bra med tid tills dess. Sa ju att jag hade tur!

På Älvsby tågstation blev tåget sen med dryga 1 timme, så jag hann bekanta lite med folk.
Tack till Johan och Tove som hjälpte mig!

Vid byte i Uppsala blev jag bemött av en tjej som skulle på samma tåg som jag till Sala (där nästa byte skulle ske) för att hon hade hört att jag skulle på samma tåg som hon. Jag hade nämligen frågat en familj om jag hade rätt i att jag skulle ställa mig på en viss perrong. Så när denna tjej och jag kollade på våra biljetter så fick vi veta att vi skulle till samma destination och att vi skulle på samma vagn!
Tack Angelika för hjälpen i Uppsala, Sala och Västerås!

Tack till er alla som hjälpte mig på denna resa. Även den i livet. Ni kan gott skriva in er själva här, annars tar jag mig aldrig i säng.

(Bilddagbok kommer att öppnas inom kort.)


Shiawassa Kissa Sanchoume

Vi ses!

Ikväll far jag från Piteå för att plugga i Västerås. Har lite kvar att göra, så jag ska fixa upp det innan jag far.
Jag hälsar så gott till alla jag inte kunde träffa innan, det har varit så fullt upp.

Och tack för allt!

Moe Kare

A Passing Week

Var ett tag sen jag uppdaterade min blogg. Vad har hänt?
Inte så mycket, har plockat ihop, packat och städat ur min lägenhet. Ska dit efter detta blogginlägg.
Jag vill tacka så mycket till min förra chef Anna och hennes make Jouni som kunde komma över och hämta några saker till tippen. Även den där telefonsamtalet du gjorde Anna! Helt grymt. Jag ska komma ihåg det själv din teknik till när en liknande situation dyker upp.

För övrigt träffade jag igår på en gammal polare till mig sen 7-8 år (ca). Har inte sett honom på 4...
Det var jättekul att se honom :)

Jag vill ge ett stort tack till Sara också för den lärorika massageupplevelsen :)
Vem vet hur mycket jag blev generad innan jag ens haft den, dagar innan pratar vi till och med om.

Lär en mer om att inte tänka på för mycket framåt! Fast att vara generad är rätt så harmlöst.

Denna bild (från Datte suki nan Damon) var något jag jag trodde seriöst skulle uttrycka efteråt i all min ensamhet.
Men just den massagen var det inte så, så jag lämnar den bilden och även uttrycket till andra saker som händer i mitt liv.


RSS 2.0