Utslag

Förra veckan var jag till Cederkliniken för mina utslag på kinden.
 
Jag har haft dessa i snart ett år och anledningen till att det har tagit sån lång tid för mig att kolla upp detta är för att jag har antingen prövat att låta det vara i förhoppning att det skulle försvinna av sig själv, provat olika läkemedel från apoteket till att börja återfukta huden som bara den efter att en personal från Body Shop sa att det skulle ha varit torrfläckar eftersom min hud var så torr.
 
Läkaren jag träffade hämtade en annan läkare som gick fram till mig och sa direkt att det rörde sig om "Perioral Dermatit". För dom som inte vet, en undergrupp till Rosacea.
 
Min första tanke när mina utslag dök upp var direkt att det härrörde från stress.
 
Däremot så känner jag inte direkt till att det är utslag som har spridits sig till kinden (som hon anmärkte), då jag får finnar på hakan och linjen från mungiporna ner. Detta eftersom det är finnar som uppkommer precis innan jag får min mens eller precis har fått den... Sen jag först började få mens, dvs när jag var 13. Det är inte utslag jag får, som dom jag har på kinden. De på kinden blir inte större eller mindre, de uppkommer väldigt sällan finnar och det varken kliar eller bränner.
 
Jag fick iaf en kräm utskriven så får se hur det går med den. Har dock funderingar på att kanske skaffa mig en second opinion om ett par veckor om jag inte skulle se en förändring. För en liten förändring borde man lägga märke till efter den tiden, eller?
 
Jaja, får se hur det går och jag lär uppdatera framöver om detta :)
 
Stress is not okey, it's unhealthy. I do not own this picture.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0